Lana Del Rey
Teljes név: Elizabeth Woolridge Grant Lana Del Rey Elizabeth Woolridge Grant néven született 1985. június 21-én New Yorkban. Robert Grant zenei vállakozó és Patricia Ann Hill középiskolai tanár középső gyermekeként. Felmenői skótok. New Yorkban nőtt fel, katolikus iskolában tanult, majd középiskolai tanulmányait abban a középiskolában folytatta, ahol édesanyja tanított. Az éneklést a helyi templomi kórusban kezdte, ahova gyermekkorában járt. 15 évesen bentlakásos iskolába küldték, hogy kezeltessék “alkoholproblémáit”. Gyermekkori álma volt, hogy költő lehessen. Szülei révén szerette meg a zenét, hiszen mind édesapja, mind édesanyja rendkívül muzikális.

Miután leérettségizett, felvételt nyert a new york-i State Egyetemre, azonban egy évvel később kezdett csak. Az egy év alatt Long Islanden élt nagybátyjával és nagynénjével, és pincérnőként dolgozott. Nagybátyja tanította meg gitározni. Ekkor jött rá, hogy a zenével rengeteg mondanivalót tud megosztani az emberekkel. Elkezdett álneveken városszerte előadni. Szeptemberben a Fordham Egyetemre ment, ahol filozófiát tanult. Nem igen voltak barátai egyetemi évei során, ezért dalszövegeibe menekült. New Jerseybe költözött és önkénteskedett az egyetem mellett. Egyetem után négy évig Brooklynban élt.

Tovább olvasom >> Biográfia

Születési idő: 1985. június 21.
Nemzetiség: amerika
Magasság: 168 cm
Hajszín: barna
Szemszín: zöld
Családi állapot: hajadon

 

Alapadatok

Itt olyan adatokat olvashatsz, amelyek alapvető információk Lanaról. Ha először hallottál az énekesnőről, akkor jó helyen jársz, hiszen az itt olvasottak alapján kaphatsz egy alapképet arról, ki is Lana Del Rey.

Biográfia Dalszövegek
Díjak és jelölés Évről-évre
Alapadatok Díjak

 

Érdekességek

Ezen menüpontokban betekinthetsz Lana magánéletébe. Ha már minden alapdolgot tudsz, akkor itt a lehetőség, hogy megismerd családját, legjobb barátnőjét, szerelmi kapcsolatait és minden olyat, amit eddig nem tudtál.

Tudtad-e? Tetoválások
Hivatalos oldalai Idézetek tőle

 

Interjúk

Az alábbi menüpontokban interjúkat olvashatsz magyarul, amelyeket különböző magazinok, hírportálok készítettek Lanaval. Itt még több betekintést nyerhetsz kedvencünk magánéletébe vagy éppen készülő projektjeibe.

Interjú #01 Interjú #03
Interjú #02 Interjú #04